Wij zijn de Keienkraôkers uit Waalre. In 2005 is onze blaaskapel opgericht vanuit een harmonie met het doel om de jeugdprins van Waalre te begeleiden. In totaal hadden negen kleine jongens en meisjes zich ingeschreven om dit avontuur aan te gaan. In rood-geel-groene carnavalspakken gingen ze enthousiast aan de slag.

Muziek maken met carnaval beviel zo goed dat ze de smaak te pakken kregen. Dertien jaar later staat de blaaskapel sterker dan ooit met muzikanten uit de hele regio. Naast de smaak van muziek hebben we ook zeker de smaak voor een biertje weten te ontwikkelen. We hebben het dan ook altijd erg gezellig en elk optreden is weer een feestje voor ons. Het voelt dan ook altijd alsof een vriendengroep bij elkaar komt wanneer we op mogen treden, dat maakt het vooral zo leuk.

 Ons repertoire bestaat uit een breed aanbod top40, pop, rock, Nederlandstalig en nog veel meer. Het liefst spelen we zo veel mogelijk verschillende muziek, maar het belangrijkste is dat het publiek mee kan zingen en dansen. Hoewel we van oorsprong nog steeds een carnavalskapel zijn, treden we het liefst gedurende het hele jaar op en struinen we menig provincie af naar de gaafste optredens. Zo zijn we terecht gekomen in Schijndel wat een fijne thuiswedstrijd is in ons mooie Brabant. We hebben er in ieder geval erg veel zin in en we hopen een aantal mooie blokken neer te kunnen zetten op de Hartemert. Tot snel!!