De Nôôôtebende (wie????), de Nôtebende!

De Nôtebende is een samengesteld muziekske. Net als in samengestelde huwelijken, pakt dat soms  verrèkes goed uit. Bij ons dus ook! Al enige tijd trekken de Bloasbende en de Lochte Nôte samen op. Met Carnaval 2017 hebben een aantal Bloasbendeleden met de Lochte Nôte wat ‘rondgerommeld’. Het klikte, muzikaal ook! Twee repetities, of iets dat er op moest lijken, en met Carnaval bliezen ze de sterren van de hemel.

Daarna sloeg de vonk pas echt goed over. Heel voorzichtig zijn ze samen gaan repeteren en na een heuse proeftijd, inclusief evaluatie, waagden ze beide de grote sprong: een fusie! Na enige discussie werd gekozen voor de Nôtebende als nieuwe naam. Van Bloasbende en Lochte Nôte. Wel zo toepasselijk.

Iedere donderdagavond wordt er driftig gerepeteerd in de Hopbel, onder leiding van Jos Fransen. Die heeft er de muzikale wind goed onder. Het repertoire is elkaar geschoven. Een liedje van de één en een liedje van de ander en zo is er een muzikaal samenraapsel in nummers, instrumenten en muzikanten ontstaan.

Bij de Nôtebende wordt een stevig stukje muziek gemaakt en vooral veel gelachen. Het is een gezellige groep waarin iedereen welkom is. Afkomst, rang of muzikaal (on)vermogen doen er niet toe. Plezier in het samen muziek maken staat centraal. Na de repetitie drinken we vaak nog een pilsje of de vurlèste. Dat hoort er natuurlijk ook bij!

Op de Hartemèrt 2018 is de Nôtebende er weer bij. Kom gezellig naar ons luisteren en geniet van ons plezier en onze muziek!!