Ongeveer 23 jaar geleden is de Plèkbènt opgericht . Nog steeds spelen 5 van de oorspronkelijke 11 muzikanten mee. In de loop der tijd sloten vrienden of buren zich aan; dochters deden vaders  voor hoe die noot te raken, zoons roffelden moeders buiten adem.

De laatste 10 jaar bestaat de Plèkbènt uit gemiddeld 16 muzikanten en wordt niet alleen tijdens Carnaval gespeeld. Voorjaars- en zomerevenementen in de regio worden regelmatig bezocht. Maar vanaf begin oktober wordt het altijd weer serieus. Het repertoire (Rock, Hollandse lied, maar vooral SFEER!) wordt tegen het licht gehouden en door een enquête geëvalueerd. Dan de helft eruit en nieuwe liedjes opgezet. Zondagmorgen wordt er geoefend en tegen de jaarwisseling zit de trend voor het nieuwe jaar qua muzieknoten in het hoofd of in ieder geval in het muziekboekje.

Met veel plezier begint de Plèkbènt dan weer het Plèkken op tonpraotavonden, het Carnaval (4 volle dagen lang!), het opluisteren van sportevenementen of jaarmarkten. En dit jaar wordt de zomervakantiepauze beëindigd door naar de Hartemèrt te komen !  Benieuwt of het hier in Schijndel plèkt?!

www.plekbent.nl

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)