Helaas hebben we carnaval 2021 moeten missen, maar niet getreurd want carnaval wordt dit jaar gevierd in de zomer!  In het laatste weekend van augustus bundelen wij de krachten samen om er één groot feest van te maken! 

De Hartemèrt is – zoals je gewend bent – op de laatste zondag van augustus. De jaarmarkt wordt omgetoverd tot een waar Skendels Zomercarnaval. De vrijdag en zaterdag worden verzorgd door de lokale carnavalsclubs . Op vrijdag start het feestweekend met een Zomercarnavalsoptocht. Het centrum wordt helemaal in het Carnavalsthema aangekleed en er is bijpassend entertainment aanwezig. In het weekend vindt ook een Hoptoer door Schijndel plaats en zijn er dweilorkesten aanwezig om goed in de carnavalssfeer te blijven.

Verder wordt er van 21 t/m 29 augustus een prijzenfestival georganiseerd door de winkeliers. De prijsuitreiking vindt plaatst op zondag 29 augustus tijdens de Hartemèrt. Ook wordt er een fotospeurtocht georganiseerd waarbij er foto’s van oude prinsen en adjudanten in de etalages komen te hangen. De koppels worden verspreid door de etalages en het is de bedoeling om de juiste koppels bij elkaar te zoeken. In verband met Covid-19, kunnen de festiviteiten gewijzigd worden.