Ze zullen zeker op het parcours van deze Hartemèrt opvallen: niet alleen door hun oogverblindend groen van hun outfit, maar zeker daar hun aantrekkelijke en opzwepende klanken : de Jazzperados. Deze musici richten zich op de oude stijl jazz. Deze band is in 2004 ontstaan als huisband van de toen opgerichte jazzclub in Etten-Leur. Wat de groep  bijzonder maakt is dat men speciaal ook een aantal nummers ten gehore brengt uit de Britse jazzhistorie. Het kenmerk van de Jazzperados is goede muziek, humorvolle teksten en een energiek optreden.

Op zondag 25 augustus kunnen we met deze dixielandband kennismaken op de 42ste Hartemèrt waar de muzikale heren laten horen dat ze van  de bevrijdingspartij zijn. Ook in het buitenland zijn de Jazzperados uit Etten-Leur geen onbekenden. Zo zijn ze al twee maal op tournee geweest in Litouwen.

De Esperados bestaan uit: Arend Wegelin (trompet), Frank Nieuwenhuijzen (trombone), Huib Visser (klarinet en sax), Menno Bloemhof (banjo), Frits de Groot (wasboard) en Jan Heijnsdijk (souzafoon).